365 nap tudatos jelenlét

november 27, 2020
365 nap tudatos jelenlét

Kedves a "tudatos jelenlét iránt érdeklődő" Olvasó!

Szeretettel hirdetjük, hogy az ABC Pszichoterápia Facebook oldalán blogot indítunk november 29-étől: 365 nap tudatos jelenlét címmel. Ha kíváncsi vagy rá, gyere, olvasgass egy kicsit, hátha kedvet kapsz hozzá.

A tudatos jelenlét nem kínál módosult tudatállapotot és semmilyen elvont transz állapotot. Egyszerűen megtanít figyelni a jelenre, együttérezni magunkkal, másokkal és a teremtett világgal. A blogban tematikusan elrendezve kapsz ötleteket ahhoz, hogyan maradj éber erre a figyelemre.

A tematikus elrendezés azt jelenti, hogy a mindennapi életünk így az évszakok, az ünnepek és a hétköznapok változása jelöli ki azt a valóságot, ami itt és most, ebben a kultúrában körbevesz. Ezen tematikát követjük, amikor megosztjuk veletek gondolatainkat, (vagy hozzánk közelálló személyek gondolatait) és ötleteinket arról, hogy, hogyan éljük meg mélyebben saját életünket, ünnepeinket. Az egyszerű gyakorlatok által gyakorolható minőségi figyelem ezen az úton segít minket, az év minden napján.

Advent első napján indul az első nap a 365-ből, fogadjátok szeretettel! Lehet kérdezni, reagálni, kritizálni itt vagyunk, és lehetőség szerint válaszolunk.

https://www.facebook.com/abcterapia

dr. Schmidt Judit és dr. Rusznák Erzsébet